Recenzie: Chimista de Stephenie Meyer

582

Synopsis:
În acest thriller palpitant, o fostă agentă urmărită de superiorii săi trebuie să rezolve încă un caz pentru a-și dovedi nevinovăția si a-și salva viața.

A fost „arma” secretă a uneia dintre agențiile-fantomă ale guvernului american. Când a devenit incomodă, au decis să o lichideze. Ca să rămână în viață, s-a transformat într-un cameleon care jonglează cu identitățile și adresele.

L-au ucis pe singurul om în care avea încredere, însă ea reprezintă în continuare o amenințare. Vor s-o vadă moartă, și asta cât mai repede.

Când fostul șef îi oferă o cale de ieșire, realizează că ar fi singura șansă de a-și reinventa destinul. Dar pentru asta va trebui să accepte o ultimă misiune. Constată însă că informațiile pe care le obține o pun într-o situație și mai primejdioasă.Imagini pentru chimista stephenie meyer

Hotărâtă să înfrunte direct amenințarea, se pregătește pentru cea mai dificilă luptă din viață ei, dar se îndrăgostește de un bărbat. Noua pasiune nu poate decât să-i micșoreze șansele de supraviețuire. Aflată în impas, își valorifică talentele unice in feluri pe care nu si le-a imaginat niciodată.

În acest roman cu o intrigă bine închegată, Stephenie Meyer creează o nouă eroină aprigă și fascinantă, cu abilitați ieșite din comun. Ne arată încă o dată de ce este una dintre cele mai bine vândute autoare din lume.
Părerea mea:

Juliana Fortis și Joseph Barnaby au lucrat pentru o agenție a guvernului american la descoperirea unor substanțe chimice care să producă multă suferință, dar fără a ucide; pentru tortură. Ea a ajuns în atenția departamentului prin cercetările ei teoretice cu anticorpi monoclonali-„chestii super-complicate, despre care oamenii nici n-au habar că există”. Ei, de asemenea, aveau sarcina de a obține informații de la subiecți teroriști, aflând astfel de bombe nucleare, atacuri biologice, reușind să fie oprite la timp aceste asasinate în masă. Dar agenția se hotărăște să îi ucidă pe amândoi, ceea ce înseamnă un singur lucru: au aflat informații mult prea periculoase. Făcând să pară că este un accident, Barnaby – singurul om în care avea incredere – este ucis, dar ea reușește să

22001

scape. Au trimis trei oameni să o omoare, dar toți au eșuat.  Juliana, deși este decedată în acte, încearcă să supraviețuiască de la o zi la alta, cu teama că o vor găsi din nou. Folosește nume false, își schimbă adresele și își face un mecanism de apărare cu ajutorul substanțelor chimice, astfel încât oricine ar intra în locuința sa ar muri.

„Acum, să ucidă însemna să câştige. Nu tot războiul, doar câte-o bătălie măruntă, dar fiecare dintre ele rămânea o victorie. Inima altcuiva înceta să bată, iar a ei continua să pulseze. Cineva venea să-i facă de petrecanie și, în loc de o victimă, găsea un animal de pradă. Un păianjen solitar, invizibil în spatele capcanei de funigei.”

Dar într-o zi primește un e-mail de la fostul ei șef, Carston. Au nevoie de ea; sunt în joc multe, foarte multe vieți. Deși inițial crede că totul este o capcană, după ce primește toate informațiile, acceptă această misiune, chiar dacă o aducea și mai aproape de moarte.

 „Uneori, adevărul era mai urât decât ficţiunea.”

Trebuie să recunosc că am o pasiune pentru chimie, acesta fiind motivul pentru care am citit această carte. Nu știam absolut nimic despre conținutul său, doar titlul. Am fost surprinsă, dar nu într-un sens negativ. Am savurat toate informațiile despre drogurile pe care ea le crea, despre biologie moleculară, despre limitele puterilor corpului uman. Este o carte cu o acțiune antrenantă, doar că descrierile foarte amănunțite încetinesc ritmul citirii acesteia pe alocuri. Mi-a adus aminte de cealaltă carte pentru publicul adult a lui Stephenie Meyer – Gazda – care mie mi-a plăcut mult, cred că datorită scriiturii.

Kevin este un personaj foarte puternic și, de asemenea, foarte inteligent, fiind pregătit pentru aproape orice, anticipând toate căile pe care le-ar putea folosi cineva pentru a-i ucide pe el și pe cei apropiați lui, găsind tot felul de soluții, fiind pregătit.

„- Pregătirea în amănunt este cheia succesului. E un fel de mantra pentru mine. 

– Atunci o să-ţi placă ce-o să vezi, spuse Kevin.

Einstein, Lola, Kwaan sunt niște personaje impresionante de care te atașezi cu ușurință, nu fără a te gândi ce înseamnă dragostea adevărată și cât de multe sacrificii ești dispus să faci.

„Alex se duse la maşină, cu Einstein în urma ei. Era surprinsă de cât de mult o îmbărbăta acest sprijin tăcut, făcând-o să se simtă în siguranţă, în pofida situaţiei.”

Daniel este un personaj prins într-o viață diametral opusă față de cea cu care este el obișnuit – viața unui profesor -, acum fiind nevoit să se ascundă, să se transforme într-o mașină de ucis pentru a-și salva atât viața lui, cât și pe a lui Alex (un nume fals pe care Juliana îl folosește) – fata pe care o iubește. Îi este foarte greu, dat fiind că cele mai mari arme ale sale sunt bunătatea și zâmbetul, oare chiar imposibil?

” Kevin n-a vrut nicio clipă să-mi facă rău. E doar greu, ştii? Am senzaţia că am murit, dar că trebuie să continui să trăiesc. Şi nu ştiu cum.”

Legătura dintre el și Alex (Juliana) este foarte puternică. Date fiind condițiile în care a trăit aceasta – mereu in laborator, departe de ceilalți oameni, fără a-i arăta cineva afecțiune- nu crede in dragoste, definind ceea ce simte pentru Daniel ca fiind doar atracție. În schimb, el știe cu certitudine că sentimentele pentru ea sunt cele de iubire, o iubire sinceră și pătimașă, că inima lui nu bate doar datorită ei – deoarece îl protejează -, ci bate pentru ea.

   „Se priviră îndelung. Mâna lui, la început abia atingându-i obrazul, se relaxă încet până când îi prinse tot maxilarul în palmă. Îşi trecu degetul mare peste buza ei de jos atât de uşor, încât Alex nu era sigură dacă nu cumva îşi imaginase.

   — E complet absurd din toate punctele de vedere, şopti ea.

   — Să nu mă ucizi, te rog!

   Alex dădu uşor din cap. Daniel îşi lăsă şi cealaltă mână pe faţa ei — atât de blând încât, în pofida vânătăilor, Alex nu simţi nicio durere. Era doar un curent viu, aşa cum ar trebui să simţi un glob de plasmă din interior.

   Începu să-şi amintească, în timp ce el îşi lipea gingaş buzele de ale ei, că nu mai avea treisprezece ani şi că nu era primul ei sărut… apoi mâna lui se mută în părul ei şi-i lipi gura mai ferm de buzele sale întredeschise, iar Alex nu mai reuşi să-şi termine gândul.”

Alex, fiind supranumită și Chimista, deși a provocat dureri îngrozitoare, făcând moartea să pară cel mai frumos lucru, a încercat mereu să salveze oamenii; tortura un om, afla informațiile necesare, atacatorii erau opriți. Este un personaj cu o inteligență sclipitoare, încercând din greu să supraviețuiască, făcându-te să apreciezi confortul siguranței oferite de o viață obișnuită.

   „Alex îşi drese glasul, simţind un nod în gât de emoţie.

   — Dar am obţinut rezultate. Am salvat o mulţime de vieţi. Şi n-am ucis niciodată pe nimeni cât am lucrat pentru guvern.

   Acum şi ea privea lung în întuneric. Nu voia să vadă reacţia lui Daniel.

   — Întotdeauna m-am întrebat dacă asta era de-ajuns ca să nu fiu chiar un monstru.”

O carte cu o acțiune antrenantă, cu numeroase momente de suspans, în care ea îl învăța să supraviețuiască, iar el o învață să trăiască, ce înseamnă dragostea, siguranța. Stephenie Meyer nu doar că a descris cu minuțiozitate drogurile, ci a și creat unul care să vă desprindă de realitate și să vă arunce într-o lume în care teama e cea mai bună prietenă a voastră – Chimista.

„Eu sunt sperietoarea dintr-o lume foarte întunecată şi înfricoşătoare. îi înspăimânt pe oamenii care nu se tem de nimic altceva, nici măcar de moarte. Pot să-i deposedez de toate lucrurile cu care se mândresc. Pot să-i fac să trădeze tot ce e sacru pentru ei. Sunt monstrul pe care-l văd în coşmarurile lor.”

wp-1468002952405.jpg
4/5

Melodia care cu siguranță ar trebui să facă parte din coloana sonoră a filmului:

 

~ Canary

Anunțuri

3 comentarii

  1. Datorita recenziei tale acum vreau si eu cartea. Recunosc ca la inceput eram sceptica. Ma intriga titlul, dar nu eram ferm convinsa daca o vreau cu adevarat sau nu. Acum stiu ca o vreau😂
    Si acum ma apuc de economisit pentru aceasta carte. Ai facut o recenzie atat de frumoasa incat daca as avea cartea acum m-as apuca de ea cu toate ca mai citesc ceva intre timp. Felicitari!!!👏👏👏❤

    Apreciat de 2 persoane

    • Îți mulțumesc din suflet. Mă bucur foarte mult că ți-a plăcut recenzia. Abia aștept să îmi împărtășești opinia despre carte, după ce o citești, dacă vrei. Îți mulțumesc încă o dată pentru cuvintele frumoase, înseamnă foarte mult pentru mine. Sper să îți placă această carte cel puțin la fel de mult ca mie. Te mai așteptăm în cuibul nostru ^_^ 🙂 😄

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s