Recenzie: Jocul Coroanei de Evelyn Skye

Synopsis:

Colecția Leda Edge se completează cu un roman despre magie, putere și pericol, construit special pentru îndrăgostiții de literatura young adult: Jocul Coroanei de Evelyn Skye.

Există lucruri mai periculoase decât un strop de magie…
Vika Andreieva poate stârni zăpada și poate transforma cenușa în aur.

Nikolai Karimov poate vedea prin pereți și poate face să apară poduri din senin.

Ei sunt magi – singurii din Rusia – iar țarul, amenințat de Imperiul Otoman și de kazahi, are nevoie de un Mag Imperial puternic alături de el.

Și astfel inițiază Jocul Coroanei, un duel al abilităților magice.

22001

Câștigătorul jocului va primi puteri de neimaginat.

Pe cel învins îl așteaptă moartea.

Jocul Coroanei nu trebuie pierdut.

„Absolut încântatoare. Adevărata vrăjitorie este în atmosferă – Skye creează o Rusie plină de magie și eleganță, descriind Sankt Petersburgul într-un fel atât de spectaculos, încât ai putea jura că te afli pe malurile Nevei și dansezi în sălile de bal ale Palatului de Iarnă.”                                                                       Sara Raasch

wp-1473368378190.jpeg

Părerea mea:

Rusia are o inimă din care emană magia -Bolșebnoie Duplo – asemenea tuturor țărilor care cred în căile vechi. Doar că acest izvor emite o cantitate finită la un moment dat, iar Magul Imperial are nevoie de toată magia țării pentru a apăra imperiul. Dar dacă există doi magi? Rusia are nevoie doar de unul, de cel mai puternic. În aceste condiții ia ființă Jocul Coroanei, o luptă a puterilor magice. Cel care va pierde va muri.

Nikolai și Vika sunt antrenați de mici pentru rolul de Mag Imperial și fiecare și-l dorește cu ardoare. Dar ar putea trăi ei cu o moarte pe conștiință? Cu siguranță, nu vor să moară. Însă ce se întâmplă atunci când între ei se creează o legătură specială, atunci când magiile lor se îmbrățișează, iar aerul vibrează de încântare? Oare această legătură specială este dragostea? Și dacă da, va putea oare iubirea înfrânge jocul?

Mi-a plăcut foarte mult această carte. Scriitura autoarei este muzicală. Pe parcursul lecturii m-am simțit asemenea unei frunze, iar autoarea a fost vântul care m-a făcut să dansez ușor, prinsă de ramura mea, până când m-a smuls, m-a învârtit în văzduh, iar apoi m-a aruncat pe pământ, doar pentru a mă ridica iar, făcându-mă să sper că voi ajunge înapoi în locul meu din copac unde sunt în siguranță și totul este frumos, doar pentru a reveni iar pe pământ. A repetat această acțiune până când, la un moment dat, m-am dezintegrat. Acest punct a fost finalul. M-a zdruncinat, făcându-mi pielea să tremure puțin, nu de teamă, ci de uimire și admirație.

Gândul poate fi o îndeletnicire periculoasă.”

Vika Andreieva este un personaj cu o personalitate puternică. Atitudinea ei era jovială, îndrăzneață, de multe ori făcându-mă sa zâmbesc. Ea încearcă să nu se îndrăgostească de Nikolai, deși nu poți înota împotriva curentului. Este inteligentă și foarte creativă, reușind să creeze lucruri extraordinare, magice.

 „Vika adună în mâini lutul din fosta cană. Acesta se întări sub forma unei ghiulele ceramice de tun.

-N-am chef să mor.

Tatăl ei goli sticla de cvas.

-Atunci, singura opțiune este să nu pierzi.”

434Legătura dintre ea si Nikolai este una specială, deoarece, în ciuda faptului că sunt prinși într-o competiție în care trebuie să fie dușmani și nu pot avea încredere unul în celălalt, nu pot să nu își permită să își imagineze, pentru intervale scurte de timp, că acesta nu ar exista. Nu vor sa își facă rău unul celuilalt, dar dacă aceasta ar fi singura cale de a încheia jocul?

Nikolai Karimov este un personaj masculin foarte frumos. Este improbabil să nu îți placă de el. Este elegant, manierat și are un trecut dificil. Urmărește un viitor mai bun, urmărește să fie cineva mai bun în ochii celorlalți.

„O! Cerul să o ajute! Nikolai era mai izbitor decât își amintea, iar întunericul din ochii lui era mai primejdios decât ținea minte. Era o brândușă otrăvitoare de toamnă: letal de frumoasă, pentru care nu exista niciun antidot.

Dar ea voia oricum floarea.”

Pavel Aleksandrovici Romanov (Pașa) este un personaj puțin pueril, dacă aș putea spune, referindu-mă la faptul că se strecoară din palat și își îngăduie să încalce câteva reguli, deși nu este potrivit pentru statutul său. El vrea să descopere singur lumea, să vadă cu ochii săi modul în care trăiesc locuitorii țării și chiar țara însăși și nu îl deranjează deloc să renunțe la hainele imperiale și să se amestece în mulțimi de țărani pentru a le asculta nemulțumirile. Dar el suferă o transformare radicală și, puțin după jumătatea cărții, mi-a fost cam greu să îl mai asociez pe Pașa cu un zâmbet.

„-Titlul nu contează, replică Nikolai si făcu un pas spre el. Pașa, ceea ce faci este ceea ce te definește.”

Și personajele secundare sunt complexe, foarte bine conturate, iar acest aspect mi-a plăcut foarte mult. Ludmila, Renata, Serghei și… (nu vă spun, vă las să descoperiți singuri 🙂 ) sunt legați de Vika și Nikolai prin dragoste, indiferent de natura acesteia: prietenească, părintească sau cea pentru mai mult decât prieteni. Secrete, minciuni, trădări așteaptă să iasă la suprafață. Dar oare unde vor conduce ele?

Menționez faptul că pe parcursul lecturii mi-a zburat puțin gândul la Circul nopții de Erin Morgenstern, o carte care mie mi-a plăcut foarte mult.
Jocul Coroanei este o carte feerică – magia ei te cuprinde încă de la prima pagină și este aproape palpabilă, personaje foarte bine conturate, cu foarte multe răsturnături de situație și o atmosferă de basm. Finalul te lasă fără cuvinte – este extraordinar, perfect.
Îndrăgostiți-vă de magie și temeți-vă de ea!

„-Pentru a crea un lucru, a trebuit să sacrifici un altul.

-Da. Uneori, magia este letală.”

Dar cel mai important lucru: CREDEȚI în ea!

Imaginează-ți, și așa va fi.

   Nu există limite.”

wp-1468002962500.jpg
5/5

Melodia care cu siguranță ar trebui să facă parte din coloana sonoră a filmului:

~ Canary

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s