Recenzie: Îngeri căzuți – Susan Ee

Synopsis: Au trecut șase săptămâni de când Îngerii Apocalipsei au coborât pe Pământ pentru a distruge lumea modernă. Bandele de răufăcători sunt stăpânii zilei, iar spaima și superstițiile cei ai nopții. Când îngerii războinici răpesc o fetiță neajutorată, sora ei, Penryn, în vârstă de șaptesprezece ani, e hotărâtă să facă orice să o salveze.

Orice, în afară de a încheia un pact cu un înger inamic.

Împreună cu Raffe, un luptător rănit și fără aripi, pe care îl salvează, Penryn pornește într-o călătorie plină de pericole pentru a-și regăsi sora și în timpul căreia cei doi protagoniști trebuie să se sprijine unul pe celălalt ca să poată supraviețui.

wp-1468004417750.jpg

Părerea mea :

Îngerii – simbolul divinității, dar nu întotdeauna. Nu și în Îngeri căzuți.

Toți oamenii știu că lumea se va sfârși într-o zi, dar cine s-ar fi gândit că pieirea va fi adusă de cei care ar trebui să ne protejeze? Cine ne va apăra de proprii păzitori? Răspunsul este evident: nimeni. Fiecare este pe cont propriu, fiecare încearcă să supraviețuiască. Orașele sunt distruse, mașinile abandonate, iar oamenii disperați.

” De la atacuri, în mod ironic, apusurile au fost glorioase. Dincolo de geamurile apartamentului nostru, cerul arde ca un mango răscopt în tonuri vii de portocaliu, roșu și vinețiu. Norii sunt aprinși în culorile asfințitului și mi-e aproape teamă că noi, cei rămași prizonieri sub ei, vom lua, de asemenea, foc” 

Penryn Young, o adolescentă de șaptesprezece ani, încearcă să facă tot posibilul să își țină familia în viață. După ce tatăl ei a plecat, iar mama ei a înnebunit, aceasta a luat întreaga responsabilitate pe umerii săi, având grija atât de surioara ei mai mică, Paige, care este imobilizată in scaun cu rotile, cât și de mama sa.

În timp ce încearcă să găsească un adăpost, Penryn și familia sa nimeresc pe un câmp de luptă, fiind martore la o bătălie între îngeri. Un înger rănit este încolțit de alți patru. Deși acestea se ascund, sunt descoperite. Paige și mama sa fug, în timp ce Penryn încearcă să distragă atenția îngerilor, astfel încât cele două să poată scăpa. Dar sacrificiul ei este în zadar, deoarece îngerii îi răpesc sora. Aceasta îl salvează pe îngerul ale cărui aripi au fost retezate, el fiind singura ei șansă de a o mai revedea pe Paige. Va reuși Penryn să se alieze cu dusmanul? Va putea ea să își găsească sora? Și dacă o va găsi, oare nu va fi prea târziu?

Mi-a plăcut mult această carte întrucât acțiunea este scrisă într-un ritm alert și reușește să te țină captiv între paginile sale, momentele tensionate împletindu-se cu răs22001turnările de situație. Scenele de luptă violente se contopesc cu momente sfâșietoare, astfel încât nu recomand cartea celor cu vârsta sub 16 ani.

Personajele sunt foarte bine conturate, realiste și pline de secrete, jucându-şi foarte bine rolul, dar aparențele pot fi înșelătoare și nimeni nu este ceea ce pare a fi. O întâlnim pe Penryn, eroina cărții, un personaj puternic ce încearcă să își înfrunte frica, fiind sfâșiată de pierderea surorii ei și învinovățindu-se pentru aceasta. Mi-a plăcut faptul că, în ciuda atracției pe care o simte pentru Raffe, Penryn nu se pierde cu firea. Ea se agață de amintirea lui Paige, fiind dispusă sa facă totul pentru a o salva. Apoi îl cunoaștem pe Raffe, un fel de Adonis. Acesta este zdruncinat de pierderea aripilor sale, sângerând atât la suprafață, cât si in interior, și își dorește cu orice preț să le aibă înapoi.

” – Poate ai auzit vechea teorie cum că, atunci când stăpânești numele cuiva, ai putere asupra persoanei respective. 

– Este adevărat?

– Poate să fie. Mai ales între specii. 

– Atunci de ce mi l-ai spus pe al tău? 

 Se lasă pe spate și ridică din umeri cu nepăsare, superior. 

– Și cum ți se spune atunci când nu ți se cunoaște numele? 

 Pregetă puțin înainte să răspundă.

– Mânia lui Dumnezeu.”

M-a uimit legătura dintre cei doi, sprijinul pe care și-l acordă reciproc.

 „O mână îmi acoperă brusc gura. Cu o șoaptă mai ușoară ca aerul, îngerul îmi spune să tac. Primul lucru pe care îl văd în lumina slabă a lunii este căruciorul de metal. Îngerul trebuie că a sărit de pe canapea și l-a împins până aici în fracțiunea de secundă cât i-a luat sticlei să se spargă . Îmi dau seama că, dacă, pe moment, eu și îngerul suntem de aceeași parte a baricadei, cineva ne amenință pe amândoi.”

M-au atras dialogurile dintre aceștia, îmbinate cu câte un strop de amuzament.

„- Chiar ești arhanghel? șoptesc.

Îmi aruncă un surâs șăgalnic.

– Eşti impresionată? 

– Nu, mint. Dar am câteva plângeri de făcut la adresa personalului tău. 

-Vorbește cu secretara.

Ies după el țintuindu-l cu o privire ucigătoare.”

Îngeri căzuți este o carte dură, în care întâlnim sacrificii la fiecare pas, cu personaje puternice ce luptă pentru a salva ceea ce le-a fost furat, suportând consecințele alegerilor pe care le fac, şi cu scene terifiante ce îți provoacă fiori. Nu o recomand celor mai slabi de înger 😉 . Dacă doriți o carte alertă , ce combină atât elemente fantasy, cât și horror, plus un strop de romance, atunci trebuie să citiți Îngeri căzuți. Fiți pregătiți să faceți cunoștință cu Penryn Young.

” – Din câte se pare, au decis că ăsta e un teritoriu necunoscut. S-ar putea frige toți. 

 Apoi adăugă în șoaptă, aproape pentru sine: 

– Dar focul poate fi tentant.”

wp-1468002962500.jpg
5/5

Melodia care cu siguranță ar trebui să facă parte din coloana sonoră a filmului:

~ Magpie

Anunțuri

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s